Aitzpea Leizaola

Aitzpea Leizaola

Grupo Consolidado

Michelin stars and gastrotours. Culinary tourism and local trends in contemporary Basque urban context

Track Change. Reflecting on a transforming world, 14th Société Internationale Ethnologie et Folklore (SIEF) Conference. Organiza: Société Internationale Ethnologie et Folklore (SIEF). Lugar: Santiago de Compostela. Fecha: 14-17 de abril de 2019.


Reflecting on the materiality of memory. Objects and remains from the Spanish Civil War exhumation sites

III International Conference Memory Studies Association. Organiza: Memory Studies Association. Lugar: Madrid. Fecha: 25-28 de junio de 2019.


Muga/fronteras. De la periferia al centro. Una mirada desde Euskal Herria

III Coloquio Euro-Latinoamericano Derechos, naciones, estados y fronteras. Organiza: Red NosOtrxs y UPV/EHU. Lugar: Donostia. Fecha: 9-11 de octubre de 2019.


Basques, Mi’kmaqs and Inuit: Transoceanic First Nations encounters in comic and graphic novels

Before Canada: Northern North America in a Connected World. Organiza: MacGill University. Lugar: Montréal (Canadá). Fecha: 25-27 de octubre de 2019.


Memorias incompletas, patrimonios incómodos, Interrogando los objetos de las fosas comunes de la Guerra civil española

1º Conferência internacional. Usos do passado, memória e patrimonio cultural. Organiza: Instituto de História Contemporânea — Faculdade de Ciências Sociais e Humanas da Universidade NOVA de Lisboa. Lugar: Lisboa (Portugal). Fecha: 25-27 de noviembre de 2019.


Muga frontera denean. Lurraldetasuna eta naziogintza

Joxe Azurmendi. Euskal pentsamenduaren ur-jauzia kongresua. Organizan: EHU/UPV y Jakin. Lugar: Donostia. Fecha: 11-13 de diciembre de 2019.


Pintxos for guiris. The impact of tourism in contemporary Basque cuisine

IV International Meeting of the UNESCO-UOC Chair on Food, Culture and Development UNITWIN Network and XLI International Conference Commission on the Anthropology of Food (ICAF) – “Congress on Gastronomy, Sustainability and Development”. Organizan: UNESCO-UOC Chair on Food, Culture and Development UNITWIN, Universidad de Extremadura. Lugar: Cáceres. Fecha: 24-26 de septiembre de 2020.